úterý 25. dubna 2017

Úterý 25.duben 2017

Dýchání po vodou Alex Flinn 

Román autorky knižního hitu NETVOR

Série: Dýchání pod vodou 
Originální název: Breathing underwater (2011).            
Žánr: světová literatura , romány
Vydáno: 2013
Nakladatelství: MOBA ( moravská bastei).                   
Počet stran : 214
Překlad: Miloš Chlouba
Autor obálky: Karol Chlouba
Vazba knihy: vázaná
Vydání: ekniha a vázaná kniha 
Koupit knihu zde: http://shop.mobaknihy.cz/knihy/dychani-pod-vodou-2
Koupit eknihu zde: http://shop.mobaknihy.cz/knihy/dychani-pod-vodou-ekniha

Anotace:
Jmenuju se Nick. Jsem inteligentní, úspěšný , oblíbený, a hlavně bohatý. Jsem prostě frajer. Lidé si myslí, jak snadný mám život. Až na jednu věc. Když jsrm potkal Caitlin, myslel jsem, že se všechny moje problémy jednou provždy vyřeší. Caitlin měla všechno, co jsem kdy chtěl - byla krásná, talentovaná a milovala mě. Najednou se všechno změnilo. Ještě teď cítím na své kůži její doteky, ještě pořád před sebou vidím její úsměv.

Co je ochotný obětovat pro to, aby získal ztracenou lásku? 


Myslela jsem, že půjde o přeslazenou romantiku a byla jsem velice překvapená protože šlo o příběh, který se bohužel stává i v realitě. 

V téhle knize překvapivě nejde o kladného hrdinu ale o záporného popsala bych ho jako zlého vlka jménem Nick a druhou postavu Caitlin, která je jeho obětní ovečka jelikož si nechá všechno líbit. Hlavním tématem je totiž zamilovanost do dívky ke které začne mít násilnické sklony. 

Postupem knihy se dozvídáme, že za jeho chování může otec, který je alkoholik a mlátil i svoji ženu, která od něho a malého Nicka utekla. 

Hned na začátku knihy se ocitáme v soudní síni která je úvodem do knihy. Caitlin totiž Nicka udala za to, že ji zmlátil. Soudkyně vynese trest v podobě šesti měsíčního docházení na konzultace o domácím násilí a řešení sporů, nesmí se k Caitlin ani příblížit a musí si psát každý týden deník, ve kterém se pak dozvíme jak to všechno vlastně bylo. 

Kniha je rozdělena na dvě dějové linie. První je současnost čili docházení na sezení a odloučení od Caitlin a druhá jak už jsem zmiňovala formou deníku.

" Potřeboval jsem se z toho nějak dostat. Třebaže to znamenalo vzpomenout si na věci, na které bych raději zapomněl, nakonec jsem se rozhodl napsat pravdu. Už na tom stejně nezáleží "

Co se týče Caitlin tak bývala tlustá a přes léto zhubla, jakmile se vrátila do školy tak si jí Nick všiml a zamiloval se do ní. Tím začínají deníkové zápisy o jejich vztahu. Některé vzpomínky sou fajn ale většina nich se točí kolem toho jak Nick Caitlin ubližuje jak psychicky tak fyzicky jak to všechno dopadne to už si musíte zjistit sami.

Knihu bych doporučila všem k přečtení protože tohle téma by mělo být čteno. Já osobně tuhle knihu budu mít v hlavě hodně dlouho byli tam věci ze kterých mě bylo i zle a říkala sem si co je to za ..... , který tohle dokáže udělat ženě. Upřímně jsem si myslela při čtení, že jde o pravdivý příběh. Na konci knihy však autorka píše, že jsou postavy i události fiktivní. Bohužel takový lidé ale opravdu existují brala sem to tak že měl Nick rozdvojenou osobnost, něco udělal, neuvědomoval si co dělá a pak si to následně uvědomil jenže pak už bylo pozdě. 

"Je snadné uvěřit tomu, co čteme v knihách, dokonce i tomu, co slyšíme v televizních reklamách, ale kdo nás naučí věřit sami sobě. Naši rodiče něco propásli,  nemyslíte? "

Poslední co bych k téhle knize ještě dodala je prosím víc takových knih :-)


5 * z  5
★★★★★














2 komentáře:

  1. Výborná recenze :) Knihu neznám, ale pěkně jsi mě na ni nalákala :) Rozdvojená osobnost, to vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář je to moje první recenze a nějak se mi to zalíbilo :-) Mám ještě stránku na facebooku ale tohle se mi líbí víc i když se se vším teprve seznamuju :-) Kniha je úžasná rozhodně doporučuju a řadím mezi jednu z nejlepších co sem zatím četla. Vážně za to stojí a člověk si při čtení uvědomí hodně věcí a je mu to pak líto

      Vymazat

Pondělí 29.leden 2018